Vaput ry


Vappujen toiminta on alkanut kotikuorona 1906. Kuoro on virallisesti perustettu 1910. Taustalla toimii Vaput ry, joka on rekisteröity 1932, LY-tunnus 1080396-6.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia naiskuorolaulun kehittämiseksi kotipaikkakunnallaan Jyväskylässä. Tätä tehtävää kuoro on täyttänyt jo 109 vuotta ja mennä porskuttaa yhä vauhdilla eteenpäin!

Liity kuoroomme!

Ota yhteyttä kuoronjohtajaan tai puheenjohtajaan ja sovi, että tulet testaamaan harjoitukset. Kaikenlaiset ja kaikenikäiset laulutaitoiset naiset ovat tervetulleita Vappuihin.

Erityisesti lukukausien alussa syksyllä ja tammikuussa uudet laulajat ovat tervetulleita vähän ennen harjoituksia pieneen laulu- ja musikaalisuuskokeeseen. Kuoronjohtaja ja musiikkivaliokunta toteavat kokeen jälkeen, pysyykö laulaja nuotissaan ja mihin stemmaan hän kuuluu.

Vappujen perusvaatimuksena on riittävä laulutaito ja kyky pysyä stemmassaan. Nuotinlukutaitoa ei vaadita, joskin siitä on apua. Kuorossa laulutaito kehittyy ja kuorolaisia ohjaa johtajan lisäksi usein myös äänenmuodostaja.

Uusi kuorolainen tuntee aina ensin olevansa eksyksissä, sillä kuoro saattaa laulaa kappaleita, joita on harjoitellut jo pitkään. Ei hätää, muut saa kyllä kiinni ajan kanssa eikä kukaan odota, että uusi kuorolainen olisi saman tien laulamassa konsertissa.

Vaput on loistava naisverkosto paitsi laulamiseen ja hauskanpitoon, myös moneen muuhun tilanteeseen. Vapuissa laulaa siskoksia, mukana on ollut niin äiti kuin tytärkin, onpa lapselle löytynyt kummikin kuorosta. Jos itsellä on erityisiä taitoja, hyvin monille niistä löytyy käyttöä kuorossa, sillä Vapuilla on vuosien varrella ollut jos jonkinmoista projektia.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Jäsenmaksut ja kurssimaksu 2020

Vaput ry:n jäsenmaksu on 2x34 euroa (kevät ja syksy), opiskelijat 2x18 euroa. Lisäksi tulee Jyvälän kansalaisopiston kurssimaksu, joka vuonna 2020 on 60 euroa/lukukausi. Kuoron jäsenmaksu ei kata kaikkia kuluja, vaan vuoden mittaan kertyy jonkin verran esimerkiksi nuotti- ja matkakuluja.

Vaput ry:n kannattajajäsenmaksu 50 euroa/vuosi/henkilö, sis. 5 euron alennuksen konserttilipuista. Yritysten ja yhteisöjen kannatusmaksu on 200 €.

Jäsenmaksun tai kannatusmaksun voi maksaa tilille FI20 1045 3000 4849 48. Kiitos kannatuksesta!

Vappujen tietosuojalauseke

Vaput ry:n jäsenrekisterissä käsitellään nykyisten, tauolla olevien ja entisten entisten jäsenten yhteys- ja henkilötietoja.

Lue lisää: Vappujen tietosuojalauseke.