Vappujen toiminta

Naiskuoro Vaput on yli satavuotias, mutta nuorekas ja aktiivinen kuoro. Ohjelmistoa ja laulutaitoa kehitetään jatkuvasti.

Vappujen ohjelmisto on vaihtelevaa: viihteellistä, hengellistä ja klassista. Vanhimmat yhä esitettävät kappaleet ovat aivan kuoron alkuajoilta sadan vuoden takaa. Monet kappaleet ovat usein varta vasten Vapuille sävellettyjä tai sovitettuja.

Yleensä Vaput laulaa ilman säestystä. Kuoron nimeenkin johtanut perinne on esiintyä vappuna. Jo kymmeniä vuosia se on tarkoittanut vappuista kahvikonserttia, jonka kuorolaiset hoitavat kakkujen leipomisesta ja pöytien kattamisesta lähtien.

Vaput harjoittelee perinteikkään Jyvälän kansalaisopiston opintopiirinä. Lisäksi kuoron koulutustoimintaa tukee OK-opintokeskus, jonka tuella voimme järjestää mm. laululeirejä.

Esiintyminen on olennainen osa toimintaa

Esiintyminen on olennainen osa kuoron toimintaa. Vaput ja Vappujen pienryhmä Tuulantei järjestävät useita konsertteja ja musiikillisia tapahtumia vuoden mittaan joko yksin tai yhteistyökumppanien kanssa.

Kuoro tai tilaisuuteen sopiva kokoonpano tekee myös maksullisia tilauskeikkoja. Silloin tällöin tuomme musiikkia myös esim. vanhainkoteihin. Kysy kuoroa esiintymään!

Tiedottaminen

Vaput ylläpitää kotisivua www.vaput.fi ja Facebook-sivua.

105-vuotisjuhlablogi oli ensimmäinen avaus bloggaamiseen ja kertoo, mitä on olla Vappu.

Vaput näkyy ja kuuluu myös lehdissä ja radiossa, kts. juttuvalikoima sivulla Vaput mediassa.

Julkaisut

Painotuotteet

Vaput on julkaissut 100-vuotishistoriikin ja jo aiemmin lyhyen historiakatsauksen.

Vaput on historiansa saatossa tuottanut useita nuottijulkaisuja. Viimeisin, Kuoronainen, on toteutettu yhdessä Suomen Naiskuoroliiton kanssa.

Vuosittain julkaistaan konserttiohjelmia, -mainoksia jne.

Levytykset

2016 CD Tuulantein joululevy Joulu lähellä - sydämessä. Kuoroja johti Hilkka Heikkilä.

2012 CD Sydämellä, Vaput, levyllinen Vapuille sävellettyjä kappaleita. Kuoroa johti Ulla Kotamäki.

1993 kasetti Vappujen joulutunnelmia. Kuoroa johti Maija Fredrikson.

1987 LP Laulu Jyväskylälle. Levy valmistui Jyväskylän kaupungin 150-vuotisjuhlavuonna kunnianosoituksena keskisuomalaiselle naiskuoromusiikille. Kuoroa johti Maija Fredrikson.

1980 julkaistiin äänite Vappujen 70-vuotiskonsertista, joka pidettiin Jyväskylän Yliopiston Musica-salissa 25.10.1980. Kuoroa johti Maija Fredrikson.

1956 Fazer nauhoitti EP-levyn Vappujen konsertista Helsingin Konservatoriolla Vappujen voitettua kansainvälisessä kuorokilpailussa. Kuoroa johti Vilho Kekkonen. Levyn laulut: Sydän (Pohjanmies - Koskenniemi), Karjamaalla (Linnala - Suurkask), Mitä me tytöt suremma (Linnala - Kanteletar), Inkamuori (Pesola - Linnala), Kirsikkakuoro oopperasta Eugen Onegin (Tsaikovski) ja Aamulaulu oopperasta Taikahuilu (Mozart).

MatkatVappujen esiintymiset keskittyvät Keski-Suomeen, mutta konsertteja pidetään silloin tällöin kauempanakin.

Kuoro osallistuu Suomen Naiskuoroliiton koulutustapahtumiin eri puolilla Suomea. Keväällä 2017 osallistumme Sulasolin suurille soitto- ja laulujuhlille Hämeenlinnassa.

Vuosien mittaan kuoro on esiintynyt myös ulkomailla. Keväällä 2011 kuoro osallistui harrastajakuorojen kansainväliseen kilpailuun Veronassa ja ylsi hopeasijalle. Syksyllä 2017 osallistumme kansainväliseen kilpailuun Espanjassa.

Matkoista tulee ylimääräisiä kuluja kuorolaisille. Kuluja pyritään kattamaan yhteisellä varainkeruulla, sillä pelkät konserttituotot eivät niihin riitä.

Yhdistystoiminta

Vaput on rekisteröity yhdistys, jolla on hallitus ja kokouksia. Ja koska Vapuilla on paljon toimintaa, sen alla toimii monenlaisia työryhmiä ja vastuuihmisiä hallituksen jäsenten lisäksi. Hauskaakin pidetään!

Vaput on aktiivinen Suomen Naiskuoroliitossa ja Sulasolin Keski-Suomen piirissä.