Johtaja Ulla Kotamäki

Musiikkipedagogi ja käyrätorvensoittaja

Ulla Kotamäki valmistui musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2000 pääaineenaan käyrätorvi – "jotakuinkin maailman vaikein soitin".

Hän opettaa käyrätorven soittoa, säveltapailua ja teoriaa lapsille ja nuorille Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella.

Ulla Kotamäki johtaa useita kuoroja: Naiskuoro Vaput ja Kannel-kuoro Jyväskylässä, Lapsikuoro Sirkuttajat Laukaassa sekä lapsikuoro Visertäjät ja nuorisokuoro K-12 Äänekoskella. ”Aikas laaja ikähaitari kun nuorimmat oppilaani ovat 7 v. ja vanhimmat 90 ja risat!”

Vappujen johtajaksi hän tuli 1998.

Ulla Kotamäki itse asuu Hirvaskankaalla Äänekoskella. Perheessä on kolme poikaa.

Perinteitä on kunnia vaalia

Ulla Kotamäki ja Vaput Harjun portailla 2015

Ulla Kotamäki kertoo: ”Laulut ovat raikuneet niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Olemme ottaneet osaa kuorokatselmuksiin ja tehneet yhteistyötä erilaisten kuorojen, johtajien, orkesterien ja säestäjien kanssa.”

Vappujen toiminta on siirtynyt sukupolvelta toiselle: ”Tällä meiningillä myös seuraavat sata vuotta täyttyvät! Vappujen vanhoja, perinteisiä lauluja on aina välillä hyvä lämmitellä ja toisinaan niihinkin löytää uusia nyansseja.”

”Laulaminen on kuin päänsärkytabletti: harjoituksiin tullessa kuorolaisia voi väsyttää, mutta kotiin lähtiessä mieli on virkeä”

Vaput Mieskuoro Sirkkojen vieraana Jyväskylän Kolmikulmassa vappuna 2019. Sirkat nimesivät Ulla Kotamäen Vuoden Kulttuurisaunotettavaksi. Kuvaaja Tapani Tuomikoski/Sirkat.

Kuoronjohtaja Ulla Kotamäki

Puh. 044 5458799

Sähköposti ukotamaki[@]gmail.com