Vappujen johtaja Ulla Kotamäki

Monipuolinen musiikinohjaaja ja musiikkipedagogi

Ulla Kotamäki valmistui musiikkipedagogiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2000 pääaineenaan käyrätorvi. Hän opettaa Ala-keiteleen musiikkiopistossa käyrätorven soittoa ja musiikin hahmotusaineita sekä johtaa kuoroja.

Kotamäen kuoroperheestä löytyy tällä hetkellä kuusi kuoroa: Laukaassa laulavat lapsikuoro Sirkuttajat ja nuorisokuoro Amoroso, Äänekoskella lapsikuoro Visertäjät ja nuorisokuoro K-12, ja Jyväskylässä on Vappujen lisäksi johdettavana Kannelkuoro, jossa laulaa eläkeikäisiä naisia, mm. entisiä Vappuja.

Ulla Kotamäki itse on jyväskyläläisten lapsi- ja nuorisokuorojen kasvatti. Hän ihaili jo ala-asteella nykyisten kollegojen työskentelyä ja haaveili samalla omasta kuorosta. ”Niin ne toiveet vaan toteutuvat, ja monenkertaisina!”. Vappujen johtajaksi Ulla Kotamäki tuli 1998.

Kotamäki asuu Hirvaskankaalla Koivistonkylässä. Vapaa-ajalla hänet löytää usein metsästä ja kuvaamassa luontoa. Sydäntä lähellä oleva harrastus on myös itämainen tanssi.

Vapuissa on iloinen tekemisen meininki

Vappujen toiminta on siirtynyt sukupolvelta toiselle: ”Tällä meiningillä myös seuraavat sata vuotta täyttyvät. Vaput on motivoitunutta porukkaa, joka haluaa jatkuvasti kehittyä ja laulaa suoraan sydämestä”.

Ulla Kotamäki kertoo: ”Laulut ovat raikuneet niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Olemme ottaneet osaa kuorokatselmuksiin ja kilpailuihin ja tehneet yhteistyötä erilaisten kuorojen, johtajien, orkesterien ja säestäjien kanssa."

"Vappujen kanssa on ilo tehdä töitä. Joskus meno on harjoituksissa niin hulvatonta, että unohtaa olevansa töissä!”

Vaput esiintyi Mieskuoro Sirkkojen vieraana Jyväskylän Kolmikulmassa vappuna 2019. Mieskuoro Sirkat nimesi Ulla Kotamäen Jyväskylän Vuoden Kulttuurisaunotettavaksi. Kuvaaja Tapani Tuomikoski/Sirkat.

Kuoronjohtaja Ulla Kotamäki

Puh. 044 5458799

Sähköposti ukotamaki[@]gmail.com