Sydämellä, Vaput - Vappujen CD

Sydämellä, Vaput -CD on valikoima varta vasten Vapuille sävellettyjä upeita naiskuorokappaleita lähes sadan vuoden ajalta. Levyä myyvät Vaput à 10 euroa (alv. 0). Levyä voi tilata sähköpostilla oraatikainen(at) gmail.com tai heikkilahilkka(at) gmail.com. Kotimaahan postitettuna levy maksaa 15 euroa.

Vaput on alusta lähtien edistänyt suomenkielistä naiskuoromusiikkia tilaamalla ja/tai julkaisemalla teoksia. Vapuille on myös lahjoitettu paljon hienoja sävellyksiä. Levy Sydämellä, Vaput on koostettu lähinnä niistä kappaleista, joiden säveltäjät, sanoittajat ja/tai sovittajat ovat - tai ovat olleet - keskisuomalaisia kulttuurivaikuttajia.

Myös Vappujen vuoden 2010 satavuotiskuorokilpailun parhaimmisto äänitettiin CD:lle. Näiden kappaleiden sanat ja nuotit löytyvät Suomen Naiskuoroliitosta Vappujen ja Naiskuoroliiton yhteisestä nuottijulkaisusta "Kuoronainen".

Vaput teki levyn huolella. Se äänitettiin Suolahtisalissa, jossa on loistava akustiikka. Äänittämässä oli alan ammattilainen Mikko Murtoniemi. Levy onkin saanut hyvät arvostelut!

CD:n Sydämellä, Vaput sisältö

1. Äidin laulu - tilausteos Vappujen 90-vuotiskonserttiin. Säv. Markus Leppiniemi, san. Viljo Kajava, sov. Kirsi Hämäläinen. Laulusoolo Tanja Holopainen.

2. Sydän - tilausteos Vappujen kevätkonerttiin 1934. Säv. Juhani Pohjanmies, san. V.A. Koskenniemi. Pianosäestys Hannele Wilkman.

3. Onnellinen - Vappujen sävellyskilpailun 2010 satoa. Säv. ja san. Eeva Kivi - van Zantvoort.

Neien laulut -sarja - tilausteos Jyväskylän naiskuoropäiville 2005: 4. En ole syötävä soria, 5. Tuuti, tuuti poikalasta ja 6. Mitä te pojat suretta? Säv. Eeva Kivi, san. Kanteletar. Kantelesovitus ja alttokantelesäestys Kari Dahlblom, viulu Tuula Dahlblom. Laulusolistit Helena Lähdeniemi, Leila-Katri Lempinen ja Minna Karjalainen.

Kevätalvella -sarja - sävellyskilpailun 2010 jaettu toinen sija: 7. Rannalla ja 8. Ensimmäinen kevätpäivä. Säv. Juha Hilander, san. Saima Harmaja. Laulusolistit KaisaKarhu ja Pia Viilos.

9. Äiti lauloi - Vappujen sävellyskilpailun 2010 satoa. Säv. ja san. Seppo Äikäs. Puheosuus Terhi Viikki.

10. Kesäyö - sävellyskilpailun 2010 satoa. Säv. Jouko Saari, san. Aila Meriluoto. Kesäyön esittää Vappujen pienryhmä Daizyt.

11. Vidar - sävellyskilpailun 2010 jaettu toinen sija. Säv.ja san. Nina Jokela.

12. Kuoroihminen - sävellyskilpailun 2010 kolmas sija. Säv. Markku Viitasaari, san. Tiia Viitasaari.

13. Osaanhan laulaa - sävellyskilpailun 2010 ensimmäinen sija. Säv. ja san. Juha Holma.

14. Marjatan laulu - tilausteos vappukonserttiin 1917. Säv. P.J. Hannikainnen, san. Eino Leino. Marjatan laulun esittää Vappujen lauluryhmä Tuulantei.

15. Linnuksi tahtovan laulu - sovitettu Vapuille 2008. Säv. Maija-Liisa Hyppönen, san. Kanteletar.

16. Hurmaus - tilausteos Vappujen 90-vuotiskonserttiin vuonna 2000. Säv. Markus Leppiniemi, san. Ritva Moisio.

17. Onnellinen vaeltaja - sävelletty Vapuille 70-vuotislahjaksi 1980. Säv. Pentti Tynkkynen, san Einari Vuorela.

Tiedot

Kuoroa johtaa Ulla Kotamäki. Levy on äänitetty Suolahtisalissa äänittäjänään Murtosointu/Mikko Murtoniemi. Kaikki kappaleet on sävelletty/sovitettu Vapuille kuoron historian eri vaiheissa eikä suurinta osaa ole levytetty aiemmin. Levyn kokonaiskesto on 56:42.