Tapahtumakalenteri


Vaput joulumyyjäisissä Lauantai  1.12.2018 - Hippos

Hippoksen joulumyyjäiset 

Vaput on osallistunut järjestöjen joulumyyjäisiin (ent. Naisten joulumessut, nyt Hippoksen joulumarkkinat) alusta lähtien. Niin tänäkin vuonna! Pöytä täyttyy jälleen herkuista ja mm. kahden euron yllätyspaketeista :) 

Pöytämme numero on 35 - tule moikkaamaan! 

Laulaen jouluun - joulukonsertti Multialla Tiistai  4.12.2018 - Multian kirkko

Laulaen jouluun 

Jyväskyläläinen naiskuoro Vaput ja multialainen lapsikuoro Zimpukka konsertoivat jouluisissa tunnelmissa Multian kauniissa kirkossa tiistaina 4.12. klo 19. 

Vapuissa laulaa yli 30 eri ikäistä laulutaitoista naista. Kuoro on perustettu 1910 ja se on siten vanhin yhä toimiva suomenkielinen naiskuoro. Vaput on erityisesti tunnettu keskisuomalaisen musiikin ja runouden esittäjänä. Kuoroa johtaa Ulla Kotamäki. 

Multian perinteisessä lapsikuoro Zimpukassa laulaa 7–13- vuotiaita tyttöjä. Heitä ohjaa Sanna Purokuru. 

Multian puukirkko on periaatteessa 1700-luvun lopusta, mutta noin sata vuotta myöhemmin kirkkoon tehtiin niin perusteellinen korjaus, että sanotaan vain lattialankkujen jääneen jäljelle vanhasta kirkosta. Se ei onneksi aivan pidä paikkaansa! Kirkko on vihitty kruununprinssi Kustaa Aadolfin kihlatun Loviisa Charlottan kirkoksi.

HUOM! 

Kyyti tarjolla jyväskylästä Multian konserttiin!! Jyväskylän kansalliset seniorit tekevät joulukonserttiretken Vappujen konserttiin Multian Loviisa Charlottan kirkkoon. Multian kirkko on jo itsessään kokemisen arvoinen 1700-luvulla rakennettu puukirkko.

Bussi lähtee klo 16.45 Harjun tilausajolaiturista ja pysähtyy Savelan S-marketin pihassa klo 16.50. Klo 18 nautitaan glögiä joulutortun ja piparin kera. Konsertti alkaa klo 19. Paluu Jyväskylään n.klo 21.30.

Retken hinta on sama edullinen 27 € sekä jäsenille että ulkopuolisille. Hinta sis. konserttiohjelman, glögit ja bussikuljetuksen, jos lähtijöitä on vähintään 30. Sitova ilmoittautuminen to 22.11.18 mennessä:
http://jyvaskyla.senioriyhdistys.fi/…/ilmoittautumislomake tai Sylva Mannsten p. 050 5611 248 tai sylva.mannsten@hotmail.com.

Retki tulee maksaa 27.11.18 mennessä tilille FI44 2017 3800 0204 98 (Nordea) Jyväskylän kansalliset seniorit ry. Laskun viitenumero on 5694

Tule sinäkin laulaen jouluun! 

Tapahtuman kotisivut

Laulaen jouluun - joulukonsertti Äänekoskella Tiistai  11.12.2018 - Äänekosken kirkko

Laulaen jouluun 

Jyväskyläläinen naiskuoro Vaput ja Ala-Keiteleen musiikkiiopiston lapsikuorot Sirkuttajat ja Visertäjät saapuvat Äänekosken kirkkoon joulutunnelmissa ti 11.12. klo 19. Kaikkia kolmea kuoroa johtaa äänekoskelainen Ulla Kotamäki.

Vaput on perustettu 1910 ja se on siten vanhin suomenkielinen naiskuoro. Kuorossa laulaa yli 30 eri-ikäistä naista. Vaput on erityisesti tunnettu keskisuomalaisen kuoromusiikin esittäjänä.

Vapuilla on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti konsertteja Äänekoskella. Kuoron CD Sydämellä Vaput on äänitetty Suolahtisalissa.

Ala-Keiteleen Musiikkiopiston kaksi lapsikuoroa täydentävät konsertin joulutunnelman. Sirkuttajat harjoittelee Laukaassa, Visertäjät Äänekoskella. Kuorolaiset ovat ala-asteikäisiä tyttöjä, joista monet opiskelevat musiikkiopistossa myös jotain instrumenttia.

Ohjelma 12 €, lapset ilmaiseksi vanhemman seurassa.

Tapahtuman kotisivut

Laulaen jouluun - joulukonsertti Keltinmäessä Maanantai  17.12.2018 - Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10, 40640 Jyväskylä

Laulaen jouluun 

Vappujen joulukonsertti on täynnä ihania joululauluja - vanhoja tuttuja ja valikoituja uusia.

Vaput on tasokas, aktiivinen, yli 30 eri ikäisen laulutaitoisen naisen harrastajakuoro. Kuoro on osa Jyväskylän ja koko Suomen musiikkihistoriaa, sillä kuoron alku on Jyväskylän seminaarissa. Vaput on vanhin yhä toimiva suomenkielinen naiskuoro. Joululaulut ovat erityisen rakkaita kuorolaisille. 

Vappujen lisäksi konsertissa esiintyy upea sopraano Miia Saari. Hän on kuoron uusi äänenmuodostaja eli äänikouluttaja. Mia Saari on jyväskyläläinen sopraano ja musiikkipedagogian opiskelija. Hän toimii myös laulunopettajana ja esiintyvänä taiteilijana yhdessä pianisti Ilona Kurvisen kanssa.

Tervetuloa Keltinämen kirkkoon maanantaina 17.12. klo 19. Ohjelma ovelta 12 e. Lapset vanhemman seurassa ilmaiseksi. 

Tapahtuman kotisivut